Container

Cele mai bune rețete de burrito pentru gurmanzi

Cele mai bune rețete de burrito pentru gurmanzi

Cele mai bune rețete de burrito pentru gurmanzi

Burrito sunt un fel de mâncare classic mexican care a câștigat popularitate în întreaga lume, iar la Container Street Food Suceava sunt clar printre preferații noștri.

Un burrito este în esență o tortilla de făină umplută cu o varietate de ingrediente, cum ar fi orez, fasole, carne, legume și brânză. Ceea ce face burrito urile atât de speciale este că le poți personaliza în funcție de gustul și preferințele tale.

În acest articol, vom împărtăși unele dintre cele mai bune rețete de burrito pentru gurmanzii care doresc să-și condimenteze mesele.

Burrito picant cu creveți

Dacă ești un fan al fructelor de mare, atunci această rețetă de burrito cu creveți este perfectă pentru tine. Pentru început, gătește niște orez brun și fasole neagră. Apoi prăjește niște creveți cu usturoi, praf de chili, chimen și sare până când sunt gătiți. Pune în burrito straturi de orez, fasole, creveți, avocado feliat și pico de gallo. Adaugă niște suc proaspăt de lămâie, coriandru tocat și foarte puțină smântână.

Burrito vegetarian cu cartofi dulci și fasole neagră

Dacă ești vegetarian, te poți bucura în continuare de burritos delicioase. Acest burrito cu cartofi dulci și fasole neagră este plin de aromă și substanțe nutritive. Prăjește niște cartofi dulci tăiați cubulețe cu ulei de măsline, chimen și praf de chili până sunt fragezi. Apoi amestecă-i cu fasole neagră, coriandru tocat și suc de lămâie. Asamblează burrito-ul prin stratificarea amestecului de cartofi dulci și fasole neagră, avocado și brânză mărunțită pe o tortilla. 

Rulează-l și bucură-te de gust bun!

Carne Asada Burrito

Pentru o rețetă clasică de burrito, încearcă să faci un burrito carne asada. Marinează o friptură într-un amestec de suc de lămâie, usturoi, chimen și praf de chili timp de cel puțin 2 ore. Apoi friptura la grătar până este gătită după bunul plac. Fă burrito-ul punând în straturi friptura, orezul, fasolea neagră și brânza mărunțită pe o tortilla. Se rulează și se servește cu o parte de guacamole și salsa.

Mic dejun Burrito

Cine spune că nu poți mânca burrito la micul dejun? Acest burrito de mic dejun este perfect pentru un brunch de weekend.Gătește o omletă cu slănină. Apoi asamblează burrito-ul punând în straturi ouăle, baconul, cartofii tăiați cubulețe și brânza mărunțită pe o tortilla. Se rulează și se servește cu un sos de salsa și smântână.

Istoria burrito-ului

Știai că termenul de „burrito” înseamnă „micul măgar” în spaniolă? Se pare că numele a fost inspirat de forma ruloului, care seamănă cu pachetul pe care îl poartă un măgar pe spate.

Istoria burritoului este n asociată cu regiunea Chihuahua din nordul Mexicului. Se spune că burrito-ul a apărut în secolul al XIX-lea, atunci când muncitorii din minerit au început să își ia mâncarea cu ei în pungi de hârtie sau o împătureau pentru a o putea mânca ușor și rapid la muncă.

De-a lungul timpului, acești muncitori au început să își împacheteze mâncarea într-o tortilla, un aluat subțire de făină de porumb sau de grâu, care putea fi umplut cu diferite ingrediente și rulată într-un pachet compact.

În prezent, burrito-ul este foarte popular în întreaga lume. Burrito-ul poate fi umplut cu o varietate de ingrediente, cum ar fi carne, orez, fasole, legume, guacamole, sosuri și brânzeturi, pentru a crea o combinație delicioasă și sățioasă.

Indiferent dacă ești iubitor de carne, pasionat de fructe de mare sau vegetarian, există o rețetă de burrito pentru tine. Aceste patru rețete sunt doar începutul. Unde mai pui că la Container Street Food Suceava găsești rețete de burrito de nu ai cum să le refuzi? Te invităm în restaurant să le încerci pe toate și să ne spui care este preferata ta.

Scroll to Top
transport container 02
transport container 01
logo container negru
Descară aplicația