Cine a spus că salata nu are gust bun?

Cine a spus că salata nu are gust bun?

Cine a spus că salata nu are gust bun?

Știi acel moment când ai vrea să mănânci o pizza mare, să bei o cola (nedietetică), să iei sos și eventual niște cartofi prăjiți? 

Dar după te gândești brusc că asta ai mâncat și ieri și că ar fi cazul să treci pe salate pentru că vine Crăciunul și nu plănuiești să iei mai mult de 5 kg în greutate? 

Da, nu ești singur. Toată lumea are astfel de momente. 

În schimb, ce trebuie să știi e că o salată nu trebuie să fie plictisitoare și fără gust. Chiar dacă e preponderent verde, sănătoasă și e mai mult decât indicat să o consumi, o salată preparată cum trebuie are un gust cel puțin la fel de bun ca o pizza cu sos (și cola nedietetică). 

Prin urmare, ce facem noi la Container Street Food pentru o salată grozavă, poate cea mai grozavă din Suceava? 

Ei, legenda spune că a fost o dată o echipă de bucătari talentați, toți angajați la

Container Street Food și care și-au dorit să facă salatei un nume celebru în Suceava. Echipa de bucătari s-a pus pe preparat rețete clasice de salată, dar la fel ca peste tot, au căutat ingrediente care să transforme gustul din foarte bun în excelent.

Legenda mai spune că de când au descoperit rețeta excelenței în salate în Suceava, bucătarii de la Container sunt cei mai renumiți de prin zonă.

Lăsând gluma deoparte, o salată bună are nevoie de mâini pricepute, ingrediente proaspete și bucătari pricepuți. 

În România, istoria ne face cunoștință cu salata în 1877, în povestea lui Harap Alb a lui Ion Creangă. Cronicile spun că românul era obișnuit să consume tot ce găsea bun de consumat, iar țăranul simplu a dat peste savoarea minimalistă, inconfundabilă a salatei pe care o punea lângă mămăligă. 

Gurmanzii zilei de azi ar spune că nu e o alegere potrivită, însă istoria românilor ne spune că așa se mai mânca salata pe la noi. 

Mergând și mai înapoi în timp, istoria cultivării de salată începe în Egipt, în urmă cu 5000 de ani. La noi, la români, a ajuns pe la greci și romani. Deoarece era o legumă spornică și care nu avea nevoie de multe îngrijiri, salata a fost rapid adaptată în multe colțuri ale lumii, devenind ingredient principal în multe bucătării ale lumii.

România prezintă cea mai veche mențiune a salatei într-un manuscris brâncovenesc, o colecție de rețete a lui Cantacuzino, care conținea rețete precum: „sălată de lăptuci cu oțet”, „sălată de foi de boranză” sau „sălată de rădăcină de cicoare”. 

Da, nu era salata Caesar pe atunci. Oricum, ce e cu adevărat important e că încă de pe atunci salata era un aliment de sine stătător, care nu avea nevoie de alte preparate pentru a fi asortată. 

Oricum, ingredientele folosite sunt cel puțin surprinzătoare. Ele includ rodie, iarbă grasă, foi de mătăcină sau andive. Așa cum zic și cei mai vechi bucătari ai noștri, asezonarea și dresingul sunt cele care transformă o mână de legume într-o veritabilă salată. 

În lume, salata este o rețetă cult care se găsea în orice restaurant care se respecta. Chiar dacă erau multe rețete bune, rețeta de salată Caesar era de departe cea mai cerută și apreciată. 

În general, chiar și numele de salată îi este atribuit lui Caesar Gardini, un imigrant care și-a deschis un restaurant în Mexic și în SUA. Atunci când, la o sărbătoare, proviziile restaurantului său erau pe terminate, Gardini a inventat salata.  A luat ce a mai găsit prin bucătărie, a amestecat și a preparat noua mâncare în fața tuturor oaspeților. Chiar și în ziua de astăzi este păstrat acest fel de servire în Tijuana. Rețeta originală de Caesar includea frunze întregi de salată, ouă fierte moi și ulei italian de măsline. 

Frunzele erau întregi tocmai pentru a putea fi apucate cu mâna. 

De la salata românească ingenioasă, la salata Caesar și până la salata de la Container Street Food a fost doar un pas: iubirea pentru mâncare bună. Așa că ți-am pregătit câteva vedete din lumea salatei, numai bune pentru momentele în care te ții tare și nu renunți la regimul alimentar sănătos. 

Și cum îți spuneam că salatele gătite cum trebuie sunt la fel de bune ca o pizza cu sos, să știi că salatele noastre ți se prezintă cu cele mai proaspete ingrediente și legume și cele mai fine combinări de dressinguri. Fie că vrei o salată simplă, cu carne, ton sau thai, Container Street Food te ajută să-ți bucuri stomacul. 

Uite ce sortimente de salată ți-am pregătit:

  • salată cu pui;
  • salată cu ton;
  • salată vegetariană;
  • thai salad.

Greutatea salatei este între 360-400 g, adică suficient cât să fii sătul toată ziua. Iar dacă vrei să mănânci ceva mai consistent, aruncă un ochi peste meniul zilei pe care l-am pregătit pentru tine. 

Costă doar 20,99 lei și ai din partea noastră o bere CIUC sau Radler, la alegere. Pentru că știm cum e să ai o pauză scurtă, pe site și pe paginile noastre găsești cele mai cool și delicioase sugestii de mâncare. Nu trebuie decât să ne suni, să ne spui ce vrei, iar noi venim repede la tine cu mâncarea numai bună de savurat. 

În orice caz, terasa noastră este deschisă și încălzită și te așteaptă, atât pe tine cât și pe prietenii tăi să savurați o masă bună la un pahar de vorbă. 

Scroll to Top
logo container negru
Descară aplicația

Echipa noastră se mărește

Cautam colegi la bucatarie , ajutor de bucatar , part time delivery si piccolo . 

Cu sau fără experiență