Coaste de porc, ideale pentru masa de Crăciun

Coaste de porc, ideale pentru masa de Crăciun

Coaste de porc, ideale pentru masa de Crăciun

Sărbătorile se apropie cu pași repezi și multora le stă deja mintea la masa de Crăciun. Ca să fii sigur că nu dai greș, dă comandă din timp de niște coaste de porc. 

Chiar dacă multă lume spune că „masa de Crăciun” trebuie gătită acasă, noi nu suntem de aceeași părere. Pentru început, masa de Crăciun trebuie să fie bună. Știi sentimentul ăla când te pui la masă și ești fericit că știi că o să mănânci bine, mâncare cu gust, naturală? Și atunci când începi să înfuleci mai iei câteva minute de respiro, ca să fii sigur că mănânci tot? Masa de Crăciun trebuie să fie bogată și să-ți stârnească din prima apetitul. 

Dar, așa cum bine știi, să prepari atâta mâncare ia foarte mult timp. Numai coastele de porc au nevoie de o zi întreagă. Unde mai pui procesul greu de frământare a aluatului pentru cozonac sau de amestecare a umpluturii? Masa de Crăciun are nevoie de o răbdare de fier și mult timp. 

Noi spunem că e cazul să te scutești de chin și să-ți comanzi coaste de porc de la Container Street Food Suceava. Fragede, bine gătite și cu carne proaspătă, coastele de porc Container îți vor colora masa de sărbători și te vor scăpa de oboseala de dinaintea Crăciunului. 

Și-apoi, o să primești câteva complimente de la musafirii care o să fie încântați de gust. Poți comanda din timp coaste de porc de la Container sau poți da o fugă în restaurant ca să te bucuri de gustul ăla bun al lor. Iar dacă nu ești fan restaurant în perioada asta, lăsăm mai jos o rețetă de coaste de porc care te poate salva de sărbători.

Rețetă de coaste de porc

Ai nevoie de următoarele ingrediente: coaste de porc, sare, piper, sos dulce de casă. Rețeta asta este una ușoară, așa că garantăm că va fi un succes din prima. 

Dimensiunea coastelor nu contează, poți pregăti cantitatea care te mulțumește pe tine. Primul pas: așază coastele cu partea osoasă în sus. În cazul în care coastele sunt necurățate, o să descoperi că au o pieliță albă. 

Ia un cuțit și introdu vârful cuțitului sub ea. Trage de pieliță până se desprinde. Apoi, cu ceva mai mult curaj, prinde-o cu mâna și trage-o. Se va desprinde destul de ușor. Dacă ți se pare că coastele au prea multă grăsime, poți să o dai jos. Mai apoi, pune sare și piper negru pe ambele părți ale coastelor.

Ia tava din cuptor, ai grijă să fie una destul de înaltă și pune coastele în tavă, cu partea osoasă în jos. Mai apoi, acoperă tava cu capac sau folie și pune-o în cuptor la 140 de grade. După 2-3 ore ia o furculiță și testează coastele. Verifică-le mai des pentru a nimeri consistența care îți place ție. De obicei, regula e asta: dacă se desprinde carnea de pe os, înseamnă că sunt gata.

Când ai decis care este consistența potrivită pentru tine, scoate coastele din cuptor și scurge grăsimea din tavă. Pentru un super gust, pune deasupra coastelor un sos dulce. Nu e nevoie să mănânci imediat coastele, le poți lăsa să se răcească, însă nu mai mult de 2 ore. 

Încă puțin și coastele sunt gata de servit

După ce ai făcut treaba asta, pornește din nou cuptorul, la 220 grade. Pune tava pe mijloc și lasă coastele să se rumenească, iar sosul să devină ca un caramel. Durează maxim 5 minute, așa că stai tot timpul cu ochii pe cuptor. 

Asortează coastele cu ce vrei tu și sunt gata de servit. Nu uita că un pahar de vin, pe seară, merge de minune. Iar dacă deja ți-am făcut poftă, dar nu ai prea multă energie să gătești, poți oricând să dai comandă de coaste de porc de la Container. 

Aplicația Container Street Food e gratuită în App Store și Google Play și îți permite să comanzi rapid mâncarea favorită. Mai mult, suntem și pe Foodpanda, așa că nu-ți rămâne decât să alegi din meniu ce ai vrea să mănânci și să suni pentru comandă.

Scroll to Top
logo container negru
Descară aplicația

Echipa noastră se mărește

Cautam colegi la bucatarie , ajutor de bucatar , part time delivery si piccolo . 

Cu sau fără experiență