Container

Coaste de porc: secretele unei rețete de succes

Coaste de porc: secretele unei rețete de succes

Coaste de porc: secretele unei rețete de succes

Cui nu-i place o porție de coaste de porc gătită ca la carte? Dacă vrei să te faci bucătar pentru o seară și ai vrea să știi secretele coastelor de la Container Street Food Suceava, aici găsești toate tips-urile pe care le folosim. Secretul ți-l spunem din start: coacerea lentă și scăzută la cupor. 

Unii sunt de părere că doar bucătarii profesioniști pot face coaste ca la carte. Pe când rețetele noastre sunt unice (datorită personalității bucătarilor noștri), poți să faci și tu o porție de coaste demne de un restaurant. Ai nevoie de timp. 95% din timpul pe care îl dedici rețetei e umplut de coacerea în cuptor. Așa că e vorba despre o rețetă care te invită la relaxare.

Bucătarii noștri ne-au sfătuit prietenește să nu dăm din casă, dar noi știm că vrei să știi. Așa că-ți spunem cum trebuie gătită o porție de coaste de porc.

Pași pentru a găti corect coaste de porc

Cel mai bun mod de a te asigura că carnea se dezlipește frumos de pe os este să coci coastele acoperite, la o temperatură scăzută în cuptor, de preferat până în 3 ore. Această metodă e sigură și-ți garantează coaste fragede. Bucătarii noștri au învățat de la cei mai buni cum să facă coaste la cuptor și nu s-au uitat niciodată înapoi.

Este foarte important să nu adaugi nici un fel de sos înainte de a coace coastele. Sosul se adaugă doar când coastele sunt coapte. Pentru condimentare folosește doar sare și piper, însă dacă îți dorești poți adăuga și o aromă suplimentară.

Înainte de a pune coastele la cuptor, îndepărtează membrana subțire. Aceata poate deveni tare în procesul de gătire și, cum ne place carnea care pică de pe os, membrana asta nu ajută. 

coaste de porc 1
coaste de porc 1

Cum să scoți corect membrana de pe coastele de porc

Pentru a scoate membrana, bagă ușor un cuțit sub membrană, apoi folosește degetele pentru a trage membrana de pe oase. Dacă este alunecoasă sau dificil de îndepărtat, folosește un prosop de bucătărie pentru a trage.

De asemenea, reține că îndepărtarea membranei este opțională, unii oameni preferă coastele cu membrana lăsată intactă. Pentru coastele cu ceva crustă, nu îndepărta membrana. Totul depinde de tine!

Pași pentru a găti coaste de porc

  1. Îndepărtează membrana, dacă vrei o porție de coase fragede.
  2. Condimenează generos ambele părți cu sare și piper. Poți adăuga și alte condimente, dacă vrei, însă nu exagera. 
  3. Acoperă coastele cu folie de aluminiu.
  4. Pune coastele în cuptor la foc mic, până la 3 ore, până când sunt suficient de fragede. 
  5. Pune la final sos de grătar cât cuprinde sau mai gătește coastele cu tot cu sos câteva minute, până sosul e caramelizat.

Coaste de porc ca la carte la Container Street Food Suceava

Cam astea sunt cele mai importante sfaturi de care să ții cont atunci când gătești coaste de porc. Totuși, dacă ți-e dor de o porție de coaste de porc de alea bune, pe care să le servești cu prietenii sau familia, te invităm la Container Street Food Suceava. 

Mai avem câteva secrete pentru calitatea porției de paste pe care n-avem cum să ți le spunem, dar putem să-ți dăm câteva hint-uri când vii pe aici. Ce trebuie să știi e că folosim doar ingrediente fresh, de la producători locali. Poate nu ne crezi, dar ele sunt cele care dau un gust de excepție. Prin urmare, te invităm în restaurantul nostru din centrul acțiunii din Suceava ca să te bucuri de o porție de coaste de porc ca la carte.

Dacă preferi să te bucuri de o mâncare bună la tine acasă, îți reamintim că serviciul de livrări la domiciliu în Suceava este gratuit. Poți să comanzi rapid mâncarea preferată, iar noi suntem la ușa ta cât se poate de repede. Și, ca tot procesul să fie mai ușor, am lansat aplicația Container. O găsești în Google Play și App store și este gratuită.

Scroll to Top
Desktop 2
Desktop 1
logo container negru
Descară aplicația