Container

Cum să faci burgeri pe grătar ca un profesionist

Cum să faci burgeri pe grătar ca un profesionist

Cum să faci burgeri pe grătar ca un profesionist

Încă este perioada aceea a anului în care soarele e pe cer, vremea e caldă și ai nenumărate motive să faci inițierea grătarului de la țară cu niște porții de burgeri. Chiar dacă sunt o mulțime de rețete pe care le poți găti la grătar, puține sunt cele care întrec un burger din curtea casei. 

Acum, poate că ești un maestru al grătarelor care își face propriile preparate de la zero, dar dacă ești ca majoritatea oamenilor, abilitățile tale de grătar pot fi puțin ruginite după o iarnă lungă și rece și o primăvară gri și tristă. 

Deși burgerii par că ar trebui să fie ușor de gătit la grătar, există câteva sfaturi și trucuri pe care le poți folosi pentru a te  asigura că ai un rezultat ca la restaurant. În acest articol găsești tot ce ar trebui să știi despre cum se prepar burgerii la grătar.

Folosește carne rece pentru burgeri pe grătar

În timp ce unul dintre cele mai bune sfaturi pentru friptura la grătar este de a folosi carnea la temperatura camerei, cel mai bun mod de a găti un burger de dimensiuni medii este să folosești carnea direct din frigider. Gătind de la rece, îi dai burgerului șansa de a forma o crustă minunată, în timp ce mijlocul se gătește medium, exact cum trebuie. 

Amestecă în unt, nu condimente

Carnea de vită încărcată cu ceapă, ierburi și chiar ouă poate fi destul de frecventă, dar este important să îți amintești că faci burgeri. Tot ce trebuie să amesteci cu carnea este untul. De ce? Pentru că untul adăuga umezeală și grăsimi. 

Unii oameni se comportă ca și cum carnea de vită pentru burgeri i-ar fi atacat personal și ar trebui să fie supusă și agresată. Dar treaba nu stă așa. Cu cât mănânci mai puțină carne, cu atât mai bine. Prin urmare, nu pune prea multă carne pe grătar dacă nu ești un fan înrăit al ei.

Condimentează burgerii după ce i-ai format

Dacă ai de gând să condimentezi carnea, fă asta doar după ce ai format-o. Dacă vei folosi condimente înainte să formezi pasta de carne, proteinele musculare se vor dizolva, iar rezultatul nu va fi un burger. Vei obține cel mult un gust de cârnat.

Condimentează carnea după ce i-ai dat formă cu sare și piper chiar înainte de a o pune la grătar. Un tips de la bucătarii profesioniști este să presari sarea de la o înălțime de aproximativ 6 centimetri, pentru a obține un strat uniform. Folosește puțin mai multă sare decât crezi că e nevoie. 

Folosește un grătar curat pentru burgeri

Asigură-te că grătarul tău este curat înainte de a începe să gătești; a face altfel este una dintre cele mai mari greșeli la începutul gratarului. Dacă barele sunt înfundate cu resturi de crustă de la grătarul de anul trecut, aceasta împiedică transferul de căldură între flacără și mâncare. Pentru curățare poți folosi o jumătate de ceapă pe o furculiță pentru carne.

Mai mult, e important să ai temperatura potrivită la grătar. Dacă este prea fierbinte, burgerii vor arde în exterior și vor rămâne cruzi în interior. Dacă este prea rece, burgerii se vor lipi de grătar, se vor usca și vor avea și o culoare gri neplăcută. Cea mai bună abordare este de a avea o zonă fierbinte (cu mai mulți cărbuni) și o zonă mai rece (cu mai puțini cărbuni) pentru mai multă căldură indirectă. Pentru început, pune burgerul în zona fierbinte pentru a obține o crustă perfectă și apoi mută-l în zona mai rece, dacă prinde prea multă culoare prea repede.

Nu te grăbi să învârți burgerii

Atunci când faci un grătar, mereu simți nevoia de a face ceva, de a întoarce măcar puțin carnea. Însă în cazul burgerilor nu trebuie să faci asta. 

După ce ai pus burgerii pe grătar, închide capacul și lasă-i să se gătească înainte de a-i întoarce. Când ar trebui să întorci carnea? La jumătatea procesului de gătit sau după aproximativ patru sau cinci minute. 

Pune brânza în ultimul moment  

Când ar trebui să pui brânză pe un burger? În ultimul moment … la propriu. Gătitul unui burger este ușor – sunt aproximativ patru sau cinci minute pe fiecare parte. Deci, după opt sau nouă minute de gătit, pune brânza pe tigaie.

Nu e atât de greu să faci un burger ca la carte, dacă știi câteva trucuri folosite de bucătarii pricepuți. Aceleași trucuri sunt folosite și la Container Street Food din Suceava, unde burgerii au parte de o atenție deosebită. Asta pentru că ne place tare să gătim preparate excepționale la gust.

Dacă îți e dor de un burger făcut ca la carte, însă n-ai timp să organizezi un grătar cu prietenii, te invităm la restaurantul nostru din Suceava. 

Ți-am pregătit un meniu variat de burgeri, astfel încât fiecare poftă să fie satisfăcută. Găsești meniul nostru pe site, iar alte detalii despre promoții și specialități sunt postate și pe pagina noastră de facebook

Scroll to Top
Desktop 2
Desktop 1
logo container negru
Descară aplicația