Cum să faci paste carbonara în 5 pași simpli

Cum să faci paste carbonara în 5 pași simpli

Cum să faci paste carbonara în 5 pași simpli

Gătitul este o artă și asta ne-a învățat bunica de fiecare dată când nu înțelegeam de ce îi ies atât de bine plăcintele sau ciorba. Este vorba despre un secret al fiecărei rețete pe care, dacă l-ai descoperit, sigur nu vei vrea să-l dai mai departe.

Și cum gătitul este o artă, bucătarii Container Street Food sunt artiști. Sau așa le spunem noi, pentru reușesc de fiecare dată să surprindă și să aducă cele mai bune preparate din zonă. Așa s-a întâmplat și cu rețeta de carbonara. 

Istoria rețetei de paste carbonara

Știi că majoritatea rețetelor bune au fost inventate de italieni și francezi? Nici rețeta de paste carbonara nu e o excepție. Sunt nenumărate povești care mișună în jurul acestei delicioase rețete și în cazul ăsta adevărul este undeva la mijloc. 

Una dintre cele mai frumoase poveste despre rețeta de paste carbonara ne spune că aceasta era preparată de muncitorii din munții Apenini, care făceau cărbuni de lemn. Legenda spune că acești muncitori erau și membri au unei societăți secrete și revoluționare. 

O altă legendă spune că acești muncitori au lăsat rețeta urmașilor drept moștenire și că inițial, aceasta era preparată pe cărbuni. 

Dar totuși, ce e așa special la această rețeta de paste cabronara? Ei bine, era o rețetă cu ingrediente simple, pe care le puteai găsea oriunde și care îți asigua necesarul caloric. Într-un fel, era mâncarea perfectă. 

Legendele mai spun că piperul turnat din belșug peste aceste paste reprezintă, de fapt, praful de cărbune. În orice caz, pastele carbonara sunt o rețetă relativ nouă în istoria gastronomică a Italiei. 

Rețeta de paste carbonara este prezentă în italia începând cu anii 50 și era cunoscută ca fiind o modă culinară grea. 

Chiar dacă nu s-a aflat proveniența exactă a acestei rețete, ea era gătită din spaghetti sau tagliatelle, gușă sau piept de porc taiat bucăți, ouă și brânză. Totuși, știm sigur că e a italienilor. 

Ce ingrediente trebuie să folosești

Pastele. Cireașa de pe tort din această combinație, pastele folosite în rețeta de față sunt, de regulă, spaghetti. Totuși, pot fi folosite cam orice fel de paste lungi.

Carnea. Rețeta originală de paste carbonara folosește guanciale ( adică o slănină făcută din gușă de porc sau din piept de porc).

Brânza. Mare atenție, aici e foarte important. La paste carbonara nu poți folosi orice fel de brânză. Dacă vrei o rețetă ca la carte, atunci folosește una dintre cele două: Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano. Poți încerca chiar și o combinație a celor două, însă folosirea unei alte brânze nu mai oferă ca rezultat rețeta de paste carbonara. 

Ouă sau smântână. Rețeta inițială folosea doar ouă, întregi sau doar gălbenușuri. Crema specifică rețetei de paste carbonara se obține prin amestecarea ouălor cu parmezanul. Totuși, în unele locuri ale Italiei se regăsește în preparat smântâna. Asta deoarece crema despre care îți spuneam nu se face ușor. Dacă pui crema peste pastele prea fierbinți, poți să obții o omletă și nu o cremă. Totuși, o rețetă pe bune de paste carbonara exclude din start smântâna. 

Sarea și piperul. Sarea în bucate e ca dragostea, știi și tu. Nu trebuie să lipsească și nu trebuie să lipsească nici din rețeta de paste carbonara. Este absolut necesar ca piperul să fie folosit și să fie și proaspăt râșnit, pentru un gust exploziv. Și, așa cum probabil știi de la rețetele bunicii: întotdeauna pune sare la fiert. Așadar, este necesar să folosești sare atunci când pui pastele la fiert. Totuși, mare grijă să nu pui sare în crema cu parmezan, deoarece acesta este deja prea sărat!

Uite care sunt pașii rețetei de paste carbonara:

Ai nevoie de:

 • 200 gr spaghete;
 • 2 ouă și 2 gălbenușuri;
 • 100 gr parmezan;
 • 100 gr bacon;
 • ¼ lingură de piper proapăt;
 • 4 linguri de sare
 1. Pentru început, pune pastele la fiert. În apă adaugă și cele 4 linguri de sare.
 2. Pune bacon-ul într-o tigaie rece și lasă-l să se gătească în grăsime proprie, la foc mediu, preț de câteva minute.
 3. Închide focul și adaugă pastele peste carne, fără să le mai scurgi, după care amestecă.
 4. Într-un alt bol, amestecă ouăle, gălbenușurile, piperul și parmezanul. Bate-le bine.
 5. Toarnă compoziția peste paste.

Easy peasy lemon squeesy, nu? 

Să ne spui și nouă dacă ți-a ieșit, iar dacă nu, la Container Street Food găsești niște paste carbonara făcute ca la carte. Nu trebuie decât să ne suni, să ne spui ce vrei, iar noi venim repede la tine cu mâncarea numai bună de savurat. 

În orice caz, terasa noastră este deschisă și încălzită și te așteaptă, atât pe tine cât și pe prietenii tăi să savurați o masă bună la un pahar de vorbă. 

Scroll to Top
livrari la domiciliu
final tabel zone 02 min
logo container negru
Descară aplicația