Cum să mănânci bine în perioada de post

Cum să mănânci bine în perioada de post

Cum să mănânci bine în perioada de post

Chiar dacă nu ești fan al postului, trebuie să recunoști că orice meniu de post te poate ajuta la o detoxifiere a organismului. Dacă nu, te poate ajuta să mai slăbești câteva kilograme, așa că tot e bun. Meniurile de post n-au cea mai bună reputație, pentru că toată lumea crede că mâncarea de post nu are gust. Ei bine, e cazul să spargem acest mit, pentru că e cât se poate de fals.

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar perioada postului a început de ceva vreme. Așa că dacă vrei câteva idei de preparate pe care le poți încerca, am adunat în acest articol câteva sugestii pentru tine. Partea bună la meniurile de post e că poți să-i dai organismului tău un restart și poți să-l cureți. 

Chiar dacă cantitatea de mâncare rămâne la fel de mare, eliminarea produselor de origine animală pentru o perioadă din organism nu poate decât să-ți facă bine. Cel puțin, asta spun specialiștii. Dacă vei elimina aceste produse, vei avea mai multe beneficii, printre care:

  • starea de sănătate ți se va îmbunătăți;
  • vei avea o stare interioară mai bună;
  • datorită aportului mare de nutrienți din alte alimente, vei avea un nivel mai crescut de energie.

Sigur că în primele zile ispita este cât se poate de mare. Dar, după câteva zile, pofta de carne va dispărea și o să înceapă să-ți placă noul regim alimentar. Ispita e un război, dar dacă te ferești de el, nu ai ce să pățești.

Ce reguli se respectă în perioada de post

Așa cum știm din regulile creștin-ortodoxe, se respectă toate dezlegările. Prin urmare, în zilele în care ai voie să mănânci pește, poți să-ți dai comandă de pește. 

Tot în această perioadă este de preferat să consumi alimente de sezon: cartofi, ciuperci, măsline și legume. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți oricând să optezi pentru clasicele clătite sau pentru dulcețuri și gemuri. În meniul de la Container Street Food Suceava, la categoria Desert, vei găsi câteva variante de post care sigur îți vor face cu ochiul.

Ca să treci cu bine de perioada postului, nu uita de salate, de ciorbe și de clasicii burgeri vegani. La Container ți-am pregătit un meniu complet de salate de post. Și, contrar așteptărilor, salatele de post sunt super bune. Așa cum știi deja, folosim doar rețete validate și care au câștigat testul timpului. Dacă încă n-ai reușit să treci pragul Container, ai o mulțime de motive să o faci. 

Ca să ai un meniu cât mai diversificat, în post poți alege să-ți faci gogoși, rețete de prăjituri cu mere, preparate din lobodă sau mazăre. Cum proteinele vor fi problema în această mică dietă, ai nevoie să incluzi în alimentație năut, linte și mazăre.

post
post

Meniu vegan la Container Street Food Suceava

Ca în fiecare perioadă de post, Container Street Food Suceava ți-a pregătit un meniu special gândit. Nu vei simți lipsa cărnii, pentru că preparatele pe care le avem pentru tine sunt absolut delicioase. De la burgeri și până la desert, avem tot ce ți-ai putea dori de post. 

Preparatele noastre sunt gătite numai cu ingrediente naturale, cumpărate de la producători locali. Folosim ingrediente proaspete și stăm departe de aditivi, vegeta și îndulcitori. Ți-am pregătit un meniul complet de burgeri vegani, pe care îl poți găsi pe site-ul nostru. Tot acolo vei găsi și salată, paste și wok de post. Meniul de post include și tortilla și burrito de post. 

Ca să poți da comanda cât mai rapid, am creat pentru tine și aplicația Container Street Food Suceava, pe care o găsești în Google Play și App Store în mod gratuit. 

Ne găsești și la numerele de telefon afișate pe site, iar pagina noastră de facebook îți aduce zilnic poze instagramabile, care-ți fac poftă de mâncarea aia bună.

Scroll to Top
logo container negru
Descară aplicația