Container

Cum să prepari rețete de salată acasă

Cum să prepari rețete de salată acasă

Cum să prepari rețete de salată acasă

Dacă vrei să prepari delicioasa salată de la Container Street Food Suceava la tine acasă, ți-am pregătit în acest articol câteva sfaturi care-ți vor face niște rețete de salată demne de premiat. Nu e o mirare că oamenii au început să mănânce mai „verde”. Ianuarie vine, de fiecare dată, cu câteva kilograme în plus și cu dorința de a slăbi.

Așa că toată lumea își face un regim alimentar ușor, bazat pe salate și preparate slabe caloric. Ca să te ții de regimul tău, ai nevoie de mâncare gustoasă și sățioasă. Salatele sunt perfecte în acest sens, dacă sunt preparate cum trebuie.

Dacă ți se pare că salata nu-ți iese suficient de bine, află că nu rețetă este problema, ci felul de preparare. Dacă nu respecți câteva reguli simple, vei da greș cu rețeta ta. Să prepari o salată nu e deloc greu. Dar cum o rețetă poate fi oricând mai bună, ai aici câteva sfaturi utile.

TIPS: Spală salata. E mai important decât ai crede. Spală bine toate frunzele, pentru că sunt șanse să găsești acolo larme, gunoaie sau noroi. Sigur nu ți-ar plăcea o astfel de salată.

retete de salata 1

Sarea în rețete de salate

Sunt mulți cei care spun că e bine să nu mănânci cu sare. E un sfat bun, însă acei oameni se referă la sarea în exces. Corpul uman are nevoie de iod, așa că ai nevoie de sare.

Și, ca să obții o salată pe bune, nu uita de sare. Pe lângă asta, pune dressingul de fiecare dată la final. Altfel, vei strica structura compoziției. 

TIPS: Pune sare.

Folosește ingrediente cu texturi diverse pentru rețete de salată

Dacă faci o salată din crutoane, nuci și migdale…sigur nu e o salată bună. Textura ingredientelor pe care le folosești trebuie să fie cât se poate de diferită. Alege un ingredient crocant, unul cremos și altul moale. Când te gândești la salata ta preferată, sigur îți amintești o explozie de arome. Dulce, sărat, ușor amărui, așa e salata perfectă.

TIPS: Alege ingrediente care au texturi diferite.

Folosește cât poți legume de sezon

Acesta este farmecul salatei: legumele. Atâta timp cât sunt de sezon, e perfect. Chiar dacă vara e momentul în care poți alege mai multe legume de sezon, găsești și acum pe rafturile magazinelor cam tot ce îți dorești să folosești în salata ta.

Mai apoi, grijă mare la cantitate. Orice pui în exces poate să afecteze gustul salatei. Folosește aceeași cantitate de salate, de legume și de carne. Ai grijă să ai un echilibru perfect între ingrediente, ca gustul să fie cel pe care ți-l dorești. Adaugă semințe, nuci și cam tot ce-ai mai vrea să ai într-o salată.

TIPS: Prăjește nucile sau alunele înainte de a le pune în cuptor.

Ca să obții rețete de salată ca la restaurant, prepară dressingul ca un profesionist

Alege dressingul care-ți place, caută rețeta și prepară-l. Folosește ulei de măsline extravirgin, dar nu în exces. Pe blogul Container Street Food Suceava găsești câteva rețete de dressing numai bune pentru salata ta. Și, pentru un plus de culoare, adaugă și un ingredient ieșit din comun: caviar, mango, rodie sau orice crezi că ar da un gust bun. 

Între timp, meniul Container e la dispoziția ta pe site-ul www.containerstreetfood.com și în aplicația Container. Aplicația este gratuită în Google Play și App Store.

Scroll to Top
transport container 02
transport container 01
logo container negru
Descară aplicația