Container

Îți place bucătăria arăbească? Uite care sunt secretele ei

Îți place bucătăria arăbească? Uite care sunt secretele ei

Îți place bucătăria arăbească? Uite care sunt secretele ei

Bucătăria arabă este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Tocmai de aceea, la Container – restaurant cu burgeri Suceava – am integrat preparate specifice în meniu.

În cultura arabă, mâncarea este un important factor cultural, religios și social. Nu e doar hrană pentru stomac, e un întreg ritual la care oamenii participă zilnic. 

Din Maroc și până în Bagdad, bucătăria arăbească și-a lăsat amprenta. A reușit să transforme mâncarea fără viață într-una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite gastronomii din lume.

Ca majoritatea obiceiurilor culinare din lume, bucătăria arăbească are mai multe influențe. Are atât elemente africane, cât și mediteraneene și indiene. Influențele europene există, dar sunt mai puțin vizibile. 

Gastronomia arabilor s-a născut în corturi și s-a dezvoltat înconjurată de istorie. Arabii au dat mâncării însemnătate și ea păstrează obiceiuri, secrete și valori de viață ale oamenilor.

Pentru arabi, servirea mesei este un ritual

Nutriționiștii europeni ne îndeamnă să transformăm și noi servirea mesei într-un ritual conștient. Asta pentru că mănânci ancorat în prezent, fără să fii distras, iar stomacul tău se satură mai ușor. 

La arabi, să iei masa este un moment important și încărcat din zi. Tradiția arăbească arată că se stă pe perne sau pe bănci, iar mâncarea se consumă în liniște. La final, după ce ai mâncat, poți bea un ceai sau poți să stai la discuții.

Dacă mergi în vizită în locurile arabe, vei vedea că oamenii respectă aceste tradiții. Ce e și mai frumos la bucătăria arăbească e că are o mulțime de ingrediente super bune și folosite de către europeni. 

Ce ingrediente sunt în bucătăria arăbească

Printre cele mai tradiționale ingrediente se numără cuscusul, grâul, orezul, curmalele, vinetele, ceaiul de mentă și măslinele.

Mirodeniile sunt primele la care ne gândim când vorbim despre bucătăria arăbească. Se folosește adesea cuișoare, scorțișoară, șofran, chimen, nucșoară sau anason. 

Cum comerțul este unul în plină ascensiune, a rezultat și un amestec tipic arăbesc, denumit Baharat. Este o combinație interesantă de ingrediente, cu gust picant. Se folosește frecvent și laptele de oaie sau capră și legume și fructe precum smochine, mango, lămâie sau rodii. Se folosește, în general, carne de miel, vițel, capră sau cămilă, cea de porc fiind interzisă.

Preparate populare în bucătăria arăbească – restaurant cu burgeri Suceava

Și, ca să ajungem și la ce ne interesează – mâncarea, unul dintre cele mai cunoscute preparate arăbești este falafelul. Este un preparat pentru vegetarieni și, dacă ai mers în locuri precum Dubai sau Israel, știi că oamenii locului prepară un falafel de-li-cios. 

În Egipt este populară o combinație care se numește Koshari. Se face din linte cu paste și sos condimentat.  Specific Libanului este rețeta de humus din năut cu semințe de susan. 

La Container Street Food Suceava găsești în meniu falafel cu cartofi și sos, ca să-ți satisfaci pe bune pofta de mâncare arăbească. 

Falafelul este făcut din chiftele libaneze cu năut. Meniul include cartofi și sosul casei (sau la alegere), ca să mănânci un prânz complet și sățios. 

Dacă ești vegan, pe site-ul containerstreetfood.com/ găsești un meniu întreg pentru vegetarieni. Ca să ajungi mai ușor acolo, intră pe link-ul următor: https://containerstreetfood.com/meniu/lacto-vegetarian/

Poți plasa comanda pe site, simplu și rapid, sau vino în locație să te bucuri de mâncare. Mai mult,  în Google Play și App Store găsești aplicația noastră gratuită. Caută Container Street Food Suceava, descarcă aplicația și comandă mâncarea preferată. Livrarea este gratuită, iar livratorii noștri ajung la tine în cel mai scurt timp, cu mâncarea numai bună de servit.

Dacă ești fan al mâncării bune, urmărește-ne și pe pagina de facebook Container Street Food Suceava. Cele mai instagramabile și pozabile porții de mâncare le găsești acolo.

Scroll to Top
Desktop 2
Desktop 1
logo container negru
Descară aplicația