Container

Mic dejun super bun în Suceava

Mic dejun super bun în Suceava

Mic dejun super bun în Suceava

Specialiștii ne-au învățat și știm și noi treaba asta de o viață: să mănânci mic dejun e foarte important. Prima masă din zi e cea mai importantă și nu e pont bun să treci peste ea.

Sunt nenumărate motive pentru care să iei în considerare acest sfat, dar cel mai important este următorul: micul dejun „pornește” metabolismul. Așadar, practic te poate ajuta să slăbești.

Până la urmă cum ai putea să începi ziua fără să mănânci absolut deloc? Fie că e vorba despre un sendviș, niște cereale sau ouă. Micul dejun îți dă energie și vitalitate ca să poți termina toată treaba de pe ordinea de zi. 

Fă-ți obicei din a lua zilnic un mic dejun

De când ne știm, părinții spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Chiar după ce ne trezim bine, micul dejun e cel care pune metabolismul la treabă. Mai multe studii ne arată că oamenii care consumă constant micul dejun au o sănătate mai bună. Aceleași studii arată că dacă nu treci peste această masă și păstrezi o alimentație sănătoasă, vei avea și o memorie mai bună, un nivel mai mare de concentrare și vei scăpa de colesterolul „rău”.

Vei avea șanse mai mici să faci diabet, boli de inimă și nici nu vei fi supraponderal. Micul dejun e vinovatul unor obiceiuri sănătoase, însă e important să ai un stil de viață general echilibrat. Chiar dacă ești sau nu pro micul dejun, un lucru este sigur stabilit: dacă sari peste el, vei avea  mai multe șanse să mănânci excesiv și îți strici ritmul natural al corpului.

Dimineața, corpul tău are nevoie de zahăr în sânge ca să funcționeze cât mai bine. Micul dejun ajută mușchii să funcționeze normal, pentru că asigură o parte din zahărul necesar. Atenție, că nu vorbim despre zahărul propriu-zis, cu care-ți îndulcești cafeaua, ci zahărul de care are nevoie corpul tău. E, practic, un combustibil pe care i-l dai corpului tău și fără de care n-o să ai același nivel de energie. Lucrurile pot fi mai grave de atât pentru că dacă energia ta este low, vei simți nevoia să mănânci mai mult pe parcursul zilei. 

Masa de dimineață îți dă garanția că nu vei mânca excesiv în restul zilei. 

Dar stai, asta nu este tot. Micul dejun îți dă și vitamine și substanțe nutritive fără de care ziua ta nu începe la fel de bine. Există o teorie care spune că dacă sari peste o masă, vei reuși să slăbești. Da, dacă vorbim despre cina târzie. Micul dejun nu este o masă pe care să o neglijezi și peste care să sari. 

mic dejun
mic dejun

Care-i treaba cu slăbitul și micul dejun

Așa cum îți spuneam, dacă îți dorești să slăbești trebuie să mănânci echilibrat și mai puțin caloric în majoritatea timpului. Filosofia este chiar simplă. Însă dacă vei sări peste micul dejun nu vei face decât să-ți dezechilibrezi organismul și să…te îngrași.

Da, pentru că vei mânca mai mult la prânz și cină. Suficient de mult încât să acoperi necesarul caloric și pentru micul dejun, dar într-o parte a zilei în care corpul tău nu mai arde atât de repede grăsimile.

Plus, multe studii arată că persoanele care au reușit să slăbească luau micul dejun zilnic. Ce trebuie să știi e că nu neapărat ora este de vină, ci calitatea și cantitatea. E important să respecți cele trei mese ale zilei, dar mai important este să ai grijă ce și cât mănânci.

 

Ce să mănânci la mic dejun

Nutriționiștii sugerează că trebuie să mănânci micul dejun la aproximativ o oră după ce te-ai trezit. Pentru a avea un mic dejun sănătos, alege un amestec de proteine, fibre, carbohidrați și grăsimi.

Proteinele din mâncare îți vor da energie pe moment, iar carbohidrații vor elimina energie pe tot parcursul zilei. Iar fibrele îți dau senzația de sațietate. Așa cum probabil știi, un corn cu ciocolată nu e micul dejun de care ai nevoie.

Indiferent de alegerea ta, la Container Street Food Suceava găsești mic dejun care să-ți asigure aportul nutritiv benefic organismului. Meniul de mic dejun Suceava îl găsești aici.Poți să-ți comanzi mâncarea acasă prin serviciul de livrări la domiciliu în Suceava gratuit. 

Scroll to Top
Desktop 2
Desktop 1
logo container negru
Descară aplicația