Paste? 3 rețete pe care să le încerci – RESTAURANT SUCEAVA

Paste? 3 rețete pe care să le încerci – RESTAURANT SUCEAVA

Paste? 3 rețete pe care să le încerci – RESTAURANT SUCEAVA

Paste? We got you cover. Container Street Food – restaurant Suceava – ți-a pregătit 3 cele mai cunoscute rețete de paste pe care le poți prepara acasă. 

Ca să fie treaba completă, ai aici rețetele și pașii pe care trebuie să-i respecți, ca pastele să fie la fel de bune ca cele pe care le mănânci la Container. 

Sațioase, versatile și delicioase – pastele sunt baza în bucătărie și se pot combina cu o mulțime de alte ingrediente pentru a crea unele dintre mâncărurile tale preferate. 

Sunt câteva rețete care cu siguranță pot să îmbunătățească orice fel de masă. 

Cele mai cunoscute rețete de paste sunt: pastele carbonara, paste aglio e olio, paste genovese. 

Pastele sunt carbohidrați cu fibre și proteine și, cu toate că sunt considerate a fi italiene, probabil provin din tăițeii asiatici care au fost aduși din China în Europa. Cele mai populare soiuri de paste sunt: spaghete, tagliatelle, penne, farfalle, macaroane, orzi, rigatoni și fusilli.

Ce valori nutriționale au pastele 

O porție de 100 de grame de paste fierte conține aproximativ 77 g de carbohidrați, 7 g proteine, 2 g lipide, 2 g fibre. Pastele conțin și vitamine din grupul B, dar și minerale precum fier și magneziu. Cu toate acestea, valorile nutriționale variază în funcție de tipul de paste și modul în care sunt preparate. 

Restaurant Suceava – Paste carbonara

Această rețetă de paste este una clasică italiană, cunoscută de întreaga lume. Necesită ingrediente simple și e relativ simplu de făcut. Ai nevoie de ouă, parmezan, bacon, piper negru și paste. Pastele sunt fierte al dente și se amestecă cu ouă, parmezan și baconul bine prăjit. 

Se formează sosul prin încălzirea ingredientelor în tigaie și se toarnă peste paste. Se servește cald, alături de un pahar de vin. Este un preparat destul de ușor și rapid, potrivit pentru o masă bogată.

Paste Aglio e Olio

Acest preparat este o rețetă italiană simplă, dar mega îndrăgită de toți cei care au încercat-o. Ai nevoie de relativ puține ingrediente. Paste, ulei de măsline, usturoi, piper negru și frunze proaspete de busuioc. Pastele se fierb, se scurg și se amestecă cu uleiul încălzit, cu usturoi și piper negru. La final se adaugă și busuiocul proaspăt și se servește fierbinte. Este un preparat simplu și rapid, însă de impact indiferent de perioada zilei în care vrei să-l servești. 

Paste pesto genovese – Restaurant Suceava  

Clasic italiană, această rețetă provine din regiunea Liguria. Se folosesc busuioc proaspăt, parmezan, ulei de măsline, muguri de pin, usturoi și nuci. Se amestecă toate ingredientele până se formează un sos cremos. Se adaugă peste pastele fierte al dente și se amestecă bine. Poți să servești cu parmezan ras și muguri de pin prăjiți. 

Istoria pastelor – Restaurant Suceava

Pastele au, de fapt, origini în China, acolo unde au fost inventate cu peste 4.000 de ani în urmă. Pastele au fost adaptate și adoptate de multe țări printre care și Italia. În secolul 13 pastele au devenit populare în Sicilia și până în secolul 15 erau deja un element esențial al gastronomiei italiene. 

În timp ce în Italia pastele erau un preparat pentru săraci, ele au devenit populare în lume pentru că sunt versatile și se pot prepara cu ușurință, așa cum poți vedea în rețetele de mai sus. Pastele au devenit cunoscute în America în secolul 19, iar în prezent sunt consumate în întreaga lume, fiind disponibile într-o varietate de forme și mărimi. Pastele sunt azi un element esențial al gastronomiei lumii și sunt iubite de oamenii din întreaga lume. 

Dacă ți-e poftă de niște paste bune, te invităm la Container Street Food  – restaurant Suceava. Te așteptăm în restaurant sau, dacă preferi, lasă comanda ta la numărul de telefon afișat pe site.

Scroll to Top
logo container negru
Descară aplicația

Echipa noastră se mărește

Cautam colegi la bucatarie , ajutor de bucatar , part time delivery si piccolo . 

Cu sau fără experiență