Pizza – cel mai cunoscut aliment din lume

Pizza – cel mai cunoscut aliment din lume

Pizza – cel mai cunoscut aliment din lume

Pizza a ajuns să fie cel mai cunoscut aliment din lume, fiind consumat în cele mai multe părți ale globului. Fiind un aliment versatil, care poate fi adaptat la preferințele individuale și poate fi consumat în orice moment al zilei, se află și în meniul Container Street Food Suceava. 

Pizza are o istorie veche de mii de ani și este considerat a fi un aliment tradițional al Italiei. Cu toate acestea, originea pizzei poate fi urmărită până în antichitate. Există dovezi că egiptenii și grecii antici mâncau o formă primitivă, simplificată de pizza, care constă într-un blat de pâine acoperit cu ierburi, usturoi și ulei de măsline.

Însă, istoria pizzei moderne începe în orașul Napoli, din sudul Italiei. Aici, pizza a evoluat în formă pe care o cunoaștem astăzi. În secolul al XVII-lea, pizza era un fel de mâncare popular printre clasa muncitoare din Napoli. Era un aliment ieftin și ușor de preparat, făcut dintr-un blat de pâine subțire, cu sos de roșii și brânză.

Pizza a devenit populară în afară Italiei în secolul al XIX-lea, odată cu migrația napolitanilor în alte părți ale lumii. În America, în special, pizza a devenit un aliment popular după cel de-al Doilea Război Mondial, când soldații americani care s-au întors din Italia au adus cu ei gustul pentru acest aliment delicios.

În timp ce pizza a început să fie cunoscută în afară Italiei în secolul al XIX-lea, a devenit cu adevărat populară în Statele Unite după cel de-al Doilea Război Mondial. Soldații americani care au luptat în Italia și-au adus gustul pentru pizza în țară lor și au început să se deschidă pizzerii în orașele americane.

Cele mai cunoscute rețete de pizza

În timp, pizza a evoluat în diferite stiluri regionale, fiecare cu propriul sau gust și textura. Unul dintre cele mai cunoscute stiluri este pizza Neapolitan, care are un blat subțire și crocant, sos de roșii proaspăt și mozzarella de bivoliță. Această este pizza clasică, care se face în Napoli.

O altă varianta populară este pizza New York-style, care are un blat mai gros și pufos și este acoperită cu sos de roșii dulce, mozzarella și alte topping-uri. Această pizza este cunoscută pentru felia să mare și se servește de obicei într-un carton.

În regiunea Chicago, există un stil unic de pizza cunoscut sub numele de pizza deep-dish. Această are un blat gros, crocant, umplut cu sos de roșii, mozzarella și alte topping-uri, precum și un strat gros de sos de roșii deasupra. Această pizza se servește în felii groase și este cunoscută pentru a fi o masă satisfăcătoare și delicioasă.

Astfel, pizza s-a adaptat la gusturile și preferințele diferitelor regiuni din întreagă lume și este iubita de oameni din toate colțurile globului.

Pizzeriile oferă o varietate de stiluri de pizza și topping-uri, ceea ce face că pizza să fie un aliment accesibil și delicios pentru cei care sunt în grabă sau care doresc să încerce ceva nou.

meniul de pizza nou introdus de Container Street Food se integrează perfect în peisajul local

Prin oferirea de ingrediente proaspete și de calitate superioară, oferim o experiență unică și delicioasă pentru clienții noștri.

Prin adăugarea meniului de pizza, continuăm tradiția de a oferi mâncare de înalta calitate și de a satisface papilele gustative ale clienților care ne trec pragul de atâția ani. 

Te invităm să descoperi meniul nostru de pizza aici: Pizza

De asemenea, poți comanda mai simplu și mai rapid, folosind aplicația Container Street Food Suceava. Aceasta este disponibilă gratuit, atât în Google Play cât și în App Store. 

Scroll to Top
logo container negru
Descară aplicația

Echipa noastră se mărește

Cautam colegi la bucatarie , ajutor de bucatar , part time delivery si piccolo . 

Cu sau fără experiență