Container

Trucuri pentru paste ca la restaurant

Trucuri pentru paste ca la restaurant

Trucuri pentru paste ca la restaurant

Cui nu-i plac pastele? Dacă vrei să le gătești ca un profesionist, aici găsești tipsurile de care ai nevoie. O porție de paste poate fi o alegere simplă și rustică sau una foarte elegantă. Nu uita, platingul este cât se poate de important. Ce e foarte important e să ai o rețetă foarte bine pregătită și să-ți amintești de următoarele lucruri esențiale.

Cum să prepari corect o porție de paste

NU pune ulei în apă sau în paste. Adăugarea de ulei în apă sau în pastele fierte pentru a nu se lipi va face ca sosul să alunece de pe ele. De asemenea, vei ajunge să ai paste grase, ceea ce nu-ți dorești.

Pune suficientă apă la fiert. Folosește suficientă apă rece și proaspătă astfel încât odată ce pastele încep să fiarbă și să se extindă, va rămâne încă suficient spațiu pentru ele să se „miște” liber. Regula generală este de cel puțin trei litri de apă la fiecare 250 g de paste.

Nu te sfii să pui multă sare în paste

Sarea pe care o pui în apă este singura ta modalitate corectă de a condimenta pastele. Apa trebuie să aibă „gustul mării”, pentru a da aromă pastelor. Trei litri de apă necesită minimum 1 lingură de sare.

De asemenea, e important ca pastele să fie adăugate în apa care fierbe și nu înainte. Amidonul absoarbe apa instantaneu și e nevoie ca temperatura apei să fie extrem de fierbinte pentru a începe gătitul în mod corespunzător. Pastele care se adaugă prea devreme în apă vor avea un aspect îmbibat și vor fi fierte necorespunzător.

Amestecă pastele în apă

Știm, unele guri spun că nu e bine să amesteci pastele odată ce le-ai pus în apă. Însă, dacă ai respectat pașii de mai sus, nu e nici un fel de problemă, ba chiar e indicat. Acest lucru împiedică pastele să se lipească între ele sau pe fundul sau părțile laterale ale oalei. Se amestecă ocazional în timpul procesului de gătit.

Citește eticheta

Există o mulțime de metode pentru a testa dacă pastele sunt fierte corect, dar cel mai bun punct de plecare este să citești eticheta produsului. Fiecare tip de paste are un timp adecvat de gătit și este specificat pe ambalaj. 

Pastele lungi și subțiri tind să se gătească foarte rapid, în timp ce pastele mici, mai dense au nevoie de mai mult timp de gătire. Sigur, testează pastele cu două minute înainte ca timpul să se scurgă, pentru a fi sigur că sunt bune.

Nu în ultimul rând, înainte să scurgi apa din paste, păstrează o cană pentru sosul pe care urmează să-l faci. După ce ai scurs pastele, e important să le gătești pe loc. Amidonul se întărește pe măsură ce temperatura scade, iar pastele se vor lipi.

Adaugă paste în sos – nu invers

Întotdeauna pregătește sosul înainte de a găti pastele. Prepară-l într-un bol suficient de mare, astfel încât acolo să încapă și pastele, imediat după ce acestea s-au scurs. Iar apa pe care ai păstrat-o de la paste pune-o peste sos. Aceasta oferă bogăție și aromă, iar amidonul este un ingredient perfect pentru un sos reușit. 

Ce e foarte important să reții atunci când gătești paste e că fierberea propriu-zisă trebuie să fie ultimul pas din procesul de gătire. Mai întâi, prepară sosul.

Paste ca la carte, la Container Street Food Suceava

La Container Suceava știm că o porție de paste e simplu de gătit. Însă e nevoie să respectăm toți acești pași esențiali pentru o rețetă de succes. Mai mult, fiecare preparat are micile lui secrete care-l fac unic și care-i oferă gustul inconfundabil. 

Bucătarii noștri nu se joacă cu mesele, ci iau fiecare preparat în serios, astfel încât gustul pe care-l simți tu să fie cel care trebuie. Dacă n-ai timp să-ți prepari o porție de paste ca la carte, vino la Container Suceava

Avem pentru tine un meniu variat de preparate, astfel încât orice apetit să fie satisfăcut. Ne găsești în Suceava, pe strada Strada Oituz 44 sau la numărul 0728 721 351. Site-ul nostru îți stă la dispoziție pentru orice comandă îți dorești să o faci. 

Scroll to Top
Desktop 2
Desktop 1
logo container negru
Descară aplicația