Container

Unde găsești un mic dejun bun în Suceava

Unde găsești un mic dejun bun în Suceava

Unde găsești un mic dejun bun în Suceava

Să mănânci mic dejun e crucial, cel puțin așa zic specialiștii. Prima masă a zilei e și cea mai importantă și nu e chiar ok să sari peste ea. Motivele sunt cât se poate de multe, însă cel mai important e că mic dejunul dă startul metabolismului. Astfel, acesta te ajută să arzi calorii pe tot parcursul zilei. 

Și-apoi, cum ai putea începe ziua fără un sendviș, o omletă sau niște cereale? Micul dejun îți oferă energia de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini task-urile și pentru a te concentra acasă sau la muncă. Iar aceste motive sunt doar câteva pentru care micul dejun n-ar trebui ratat.

NU sări peste mic dejun

De mici ni se spune că micul dejun e cel mai important. Imediat cum ne trezim și ne facem toaleta, prima masă a zilei e acolo pentru a da startul metabolismului. Studiile recente au legat consumul micului dejun de o sănătate bună, incluzând o memorie și o concentrație mai bune, niveluri mai scăzute de colesterol LDL „rău” și șanse mai mici de a face diabet, boli de inimă și de a fi supraponderal.

Cu toate acestea este greu de știut dacă micul dejun e „vinovat” de niște obiceiuri sănătoase sau dacă oamenii care îl consumă au un stil de viață mai sănătos.

Dar un lucru este clar: omiterea mesei de dimineață poate strica ritmul natural al corpului. Când te trezești, zahărul din sânge de care are nevoie corpul tău pentru a-ți face mușchii și creierul să funcționeze cât mai bine este de obicei scăzut. Micul dejun ajută la completarea acestuia.

Dacă corpul tău nu primește acel combustibil din alimente, s-ar putea să te simți lipsit de energie – și vei avea mai multe șanse să mănânci excesiv mai târziu în timpul zilei.

Micul dejun îți oferă, de asemenea, șansa de a obține unele vitamine și substanțe nutritive din alimente sănătoase, cum ar fi lactatele, cerealele și fructele. Dacă nu îl consumi, este puțin probabil să obții toți nutrienții de care are nevoie corpul tău.

Mulți oameni trec peste prima masă a zilei, deoarece se grăbesc să iasă pe ușă. E o greșeală. Ai nevoie de alimente în sistemul tău cu mult înainte de prânz. Dacă sari peste prima masă, s-ar putea să-ți fie atât de foame mai târziu, încât să mănânci doar alimente bogate în grăsimi și în zahăr.

mic dejun
mic dejun

Micul dejun și slăbitul

O masă de dimineață poate fi bună pentru greutatea ta? Unele studii spun că da. Cercetătorii au descoperit că, în medie, persoanele care iau micul dejun sunt mai fit decât cele care sar peste această masă. Acest lucru se poate datora faptului că consumul de alimente cu proteine ​​și fibre dimineața îți menține pofta de mâncare în restul zilei, într-un mod echilibrat.

Dar nu garantează că vei încăpea în blugii aceia cu o mărime mai mică. Un studiu recent a comparat scăderea în greutate în rândul persoanelor care au luat micul dejun cu cele care au sărit peste această masă. Nu a fost nici o diferență. Așadar, care-i treaba de fapt? 

Tot studiile arată că majoritatea oamenilor care reușesc să slăbească sau să-și mențină greutatea consumă zilnic micul dejun. Totuși, nu e doar ora de vină. Trebuie să fii atent la ce și cât mănânci. Dacă micul dejun va fi unul cât se poate de bogat, corpul tău va deveni lacom și va cere în restul zilei aceeași cantitate de mâncare. E o chestiune de limită care-ți permite să rămâi fit, să mănânci corect și să fii în limite maxime de energie. 

Un corn cu ciocolată și o cafea nu e un mic dejun de care ai nevoie

Așa cum îți ziceam, ce mănânci e la fel de important ca ora la care mănânci. În mod normal, micul dejun se consumă în decurs de o oră de la momentul în care te-ai trezit. 

Cea mai bună alegere pentru prima masă a zilei este un amestec de alimente care conțin carbohidrați, proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Glucidele îți vor oferi energie imediat, iar proteinele ți le vor da mai târziu. Fibrele te fac să te simți plin.

Să mănânci un corn cu ciocolată sau un covrig la micul dejun e greșit. Nu vei avea nutrienții necesari, ci doar grăsimi nesănătoase în corp.

Mic dejun în Suceava, la Container Street Food

Fără îndoială, micul dejun e o masă peste care nu poți să sari, dacă îți dorești să rămâi sănătos, în formă și plin de energie. Tocmai de aceea, la Container Suceava ți-am pregătit un meniu variat, care include mâncare bogată nutritiv astfel încât tu să începi ziua cu un plus de energie. 

Fie că preferi un sendviș sau o omletă, micul dejun de la Container este cel care-ți asigură o primă masă cu un amestec potrivit de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. 

Sugestiile noastre de mic dejun le găsești accesând link-ul următor: mic dejun suceava. Așa cum știi, poți să-ți comanzi mâncarea acasă prin serviciul de livrări la domiciliu în Suceava gratuit. 

Scroll to Top
Desktop 2
Desktop 1
logo container negru
Descară aplicația